Onderdeel van het programma Duurzaam
Zoetermeer

Bespaarpartners

Bespaarpartners

Nieuwsgierig geworden naar alles over isolatiemogelijkheden of energiebesparing? Er zijn vele websites die u hier bij helpen. Onze selectie ziet u hier.

www.energiemanageronline.nl
Energiemanager Online helpt u om minder energie te gebruiken. Dat is goed voor het milieu èn goed voor je portemonnee. U krijgt direct feedback op het energieverbruik en er worden gerichte tips voor het terugdringen van het energieverbruik en -kosten gegeven. Het gebruik van Energiemanager Online is gratis.

www.meermetminder.nl
Meer Met Minder helpt u bij het nemen van energiebesparende maatregelen in uw woning. U kunt hier informatie vinden over energiebesparende maatregelen aan de woning en het vinden van een aanbieder.

www.milieucentraal.nl
Op de website van Milieu centraal vindt u alles wat te maken heeft met energie en milieu in het dagelijkse leven. U vindt hier onder andere veel informatie over isoleren, verwarmen, grote energieverbruikers, verlichten, warm watergebruik en gemiddeld energiegebruik in huis.

www.eigenhuis.nl/energie/energie-besparen/
Op deze site vindt u praktische informatie over energie besparen in de woning.

Speciale adressen voor VvE's:

www.onderhoudmetjeburen.nl
is een interessante website van het VvE loket in Den Haag. Op deze site is onder andere een voorbeeld van een splitsingsakte te vinden, een stappenplan VvE activeren en een voorbeeld van een MOP: Meerjaren onderhoudsplan.pdf

www.eigenhuis.nl/vve/koop-appartement/

www.vvebelang.nl
Een organisatie gespecialiseerd in voorlichting en ondersteuning van verenigingen van eigenaars, een steunpunt voor vragen en problemen van aangesloten leden.

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/koopwoning/appartement-kopen

www.comparemysolar.nl
Op de website van CompareMySolar kunt u bekijken wat de zonnepotentie van uw dak is, worden systemen van zonnepanelen met elkaar vergeleken en kunt u installateurs uit de regio vinden.

Segon
Bij besparen op energiekosten in appartementengebouwen komt meer kijken dan u op het eerste gezicht zou denken. Segon heeft vijf stappen beschreven die nodig zijn om succesvol tot besparing in uw gebouw te komen. Om het volledige 5-Stappenplan te downloaden klik hier.