Onderdeel van het programma Duurzaam
Zoetermeer

Zoetermeer plezier met energie besparen

Zoetermeer plezier met energie besparen

Het isoleren van uw woning of de aanschaf van zonnepanelen loont. Door bijvoorbeeld HR++-glas, zonnepanelen en vloer-, muur- of dakisolatie aan te brengen, bespaart u op uw energierekening en verhoogt u het wooncomfort. Vorig jaar besloten meer dan 1600 Zoetermeerders hun woning te isoleren of zonnepanelen aan te schaffen. Gemiddeld bespaarden zij daarmee ruim €300,- op hun energierekening.

Loont het voor u?

Isolatie slecht gemiddeld goed

Gasverbruik m3 2.000 1.386 700

Uw persoonlijk woningdossier
Krijg inzicht in de effecten van energiebesparende maatregelen bij uw woning. Met een persoonlijke inlogcode en wachtwoord heeft u toegang tot uw persoonlijke woningdossier. Alleen voor eigenaren van woningen of appartementen met een bouwjaar voor 1990. Het persoonlijk woningdossier heeft geen officiele status. Het geeft een indruk van de effectiviteit van energiebesparingsmaatregelen.

Bekijk of bewerk uw woningdossier. Het woningdossier bevat het officiele energielabel van uw woning of berekent een indicatief energielabel. Het woningdossier is ontwikkeld door Meer Met Minder Energie, het nationale energiebesparingsprogramma. Dit is een gezamenlijk initiatief van Rijksoverheid, woningcorporaties, bouw-, installatie- en energiebedrijven. Bent u de inlogcode kwijt, neem dan contact op met het energieloket van de gemeente Zoetermeer.
Woningdossier

Hoeveel warmte verdwijnt er via uw dak?

Naar schatting dertig procent van de warmte bij gebouwen verdwijnt via het dak. Hoe zit dat bij uw dak? Kijk op de thermoscan of dakisolatie iets voor uw woning is.


Thermo-dak-scan